Prva stran > Podpora > Dostop do FTP strežnika
FTP strežnik Mikrona:
Pošlji E-Mail sporočilo
1024x768 ali boljša resolucija|
Mikrona d.o.o., Podjetje za računalniški inženiring, Zidani most|
|Dejavnosti| |Podpora| |Podjetje|
Do FTP strežnika in njegovih map dostopate s klikom na naslednjo povezavo ali vnesete naslov povezave v vaš internet raziskovalec ali FTP klient:


                                   
ftp://ftp@www.bookie.si

Za prijavo na strežnik uporabite ime : ftp, geslo je prazno. Ime NI case sensitive. Vse mape na strežniku so samo berljive, razen mape USER, ki je tudi zapisljiva. Na zgornji povezavi pritisnite desno miškino tipko in "Kopiraj mesto povezavo". Odprete "Moj računalnik" in v zavihku "Druga mesta" odprete "Moja omrežna mesta". V zavihku "Omrežna opravila" odprete "Dodajte omrežno mesto" in prilepite povezavo (paste). Od zdaj naprej bo dostop do FTP strežnika stalno na voljo v vašem raziskovalcu.

Na strežniku boste našli:
Posodobitve poslovnega programa BOOKIE
V primeru, ko ne želite ali ne morete uporabljati avtomatskih posodobitev programa BOOKIE, boste našli na tej strani vse nove verzije form reportov, knjižnic in ostalih objektov z navodili o ročni namestitvi. Prav tako pa se na strežniku nahajajo vse prejšnje - stare verzije programskih objektov. V primeru, da bo potrebno ročno namestiti starejšo verzijo objekta, ga boste lahko prenesli s FTP strežnika.
Splošni uporabni FREEWARE programi
Programi, ki se uporabljajo za pregledovanje vsebin, editiranje vsebin in ostali programi, za katere mislimo, da so uporabni pri vsakdanjem delu z računalnikom.
Posebna zapisljiva mapa z imenom USER
V to mapo, ki je PUBLIC značaja boste lahko shranjevali dokumente ali datoteke, ki bodo na razpolago ali vpogled vsem uporabnikom. Avtorsko zaščitena dela se bodo iz mape brisala, razen ob privolitvi avtorja za objavo.
Predlagamo, da po prijavi na strežnik odprete stran v windows raziskovalcu. V internet raziskovalcu kliknite na Stran in nato na Odpri FTP stran v windows raziskovalcu. Odpre se windows raziskovalec z datotekami s FTP strežnika.
V windows raziskovalcu pa lahko tudi spremenite način prijave (če imate na razpolago več prijavnih imen in gesel), tako da kliknete na Datoteka in nato Prijavi se kot. Anonimna prijava na strežnik ni možna.
FTP strežnik MIKRONA